Cele mai spectaculoase statii de cale ferata din lume

Grand Central Terminal din New York a fost construit in 1913, fiind un monument elegant si bogat decorat. A aparut in zeci de filme printre care Men in Black, Carlito's Way, Bad Boys si The Godfather.
St. Pancras International din Londra a fost finalizata in 1868 si a fost recent restaurata.
Estation de Madrid Atocha din Madrid a fost deschisa in 1851. Are o piata umpluta cu plante, flori tropicale si chiar broaste testoase rare.
Chhatrapati Shivaji Terminus din Mumbai a fost facuta in 1888.
Haydarpasa Terminal din Istanbul a fost dechisa in 1872.
Helsinki Central din Finlanda s-a deschis in 1862 si aproximativ 200.000 de pasageri o folosesc in fiecare zi.
Kuala Lumpur Railway Station din Malaezia a fost construita in 1910.
Kanazawa Station din Japonia a fost construita in 2005.
Fuegian Railway din Ushuaia, Argentina a fost initial construita pentru a servi ca inchisoare, dar acum functioneaza ca o statie de cale ferata, dupa inchiderea inchisorii in 1947. Statia ,,End of the World'' este o atractie turistica populara.
Gare du Nord din Paris a fost inaugurata in 1846, fiind una dintre cele mai vechi din lume, si are o fatada impunatoare, proiectata de Jacques Hittorff.
Union Station din Chicago.
Flinders Street Station din Melbourne a fost terminata in 1909.
Antwerpen-Centraal Station din Belgia, poreclita ,,Railway Cathedral'' din cauza dimensiunii monumentale a cladirii principale. Interiorul este decorat cu mai mult de 20 de tipuri de marmura si piatra.
Luz, San Paulo. Statia a fost costruita in secolul al 19-lea. A fost asmablata in Glasgow, inainte de a fi mutata si reconstruita in orasul brazilian.
Hua Hin, Thailanda. Este una din cele mai vechi statii din Tailanda.



Sursa: telegraph.co.uk