Transylvania - Romania, Apuseni Nature Park







In Parcul National Apuseni, cunoscut ca un paradis de speologi, se afla unele dintre cele mai interesante faune si pesteri din Romania. Spre deosebire de alte zone de munte, Muntii Apuseni sunt populati pana la altitudini mari, unde exista asezari permanente si cvasipermanente.

                   






Sursa: Romania TouristOffice



Santorini, Grecia HDTV








In forma de semiluna, Santorini (sau Thira), bijuteria pretioasa de la Marea Egee, este de fapt un grup de insule format din Thira, Thirassia, Aspronissi, Palea si Nea Kameni.
Stiati ca intregul complex de insule Santorini este inca un vulcan activ, si probabil singurul vulcan din lume al carui crater este in mare? Insulele care formeaza Santorini exista ca urmare a activitatii vulcanice intense; doisprezece eruptii uriase au avut loc, unul la fiecare aproximativ 20,000 de ani, si fiecare eruptie violenta a provocat prabusirea unei parti centrale a vulcanului, creand un crater mare (caldera). Vulcanul, cu toate acestea, a reusit sa se refaca din nou.
Santorini este considerat a fi cel mai cautat loc pentru o escapada romantica in Grecia, deoarece nu sunt multe locuri in lume unde oamenii se pot bucura de minunatele ape limpezi, in timp ce stau cocotati pe marginea unui vulcan activ, in mijlocul marii. Insula are o reputatie in crestere ca ''destinatie de nunta'' pentru cuplurile nu numai din Grecia, ci din intreaga lume.
Turistii se pot bucura in Santorini de comorile litoralului cu apele sale albastre adanci si plajele cu nisip alb, rosu sau negru, de pietrele vulcanice, de formatiunile de roca spectaculoase si de peisajele lunare impresionante.

                    

                    






Sursa: visitgreece.gr